Cestári v Poprade opäť látajú diery na miestnych komunikáciách

07.03.2013 Poprad

Poprad 7. marca (TASR) – Poveternostné podmienky umožnili v meste Poprad opravu ďalších výtlkov. Hovorca miestnej samosprávy Marián Galajda informoval, že od začiatku roka zhltli diery na mestských komunikáciách už deväť ton studenej obaľovanej zmesi. „S opravami sme tentoraz začali na uliciach 1. mája a Hviezdoslavovej, pokračovať budeme Tajovského a Moyzesovou ulicou, neskôr prídu na rad výtlky na vstupe do mesta od Svitu a na Teplickej ulici,“ konkretizoval Galajda.

Dnes dostala Správa mestských komunikácií (SMK)v Poprade ďalších päť ton studenej obaľovanej zmesi, ktorá je najvhodnejšia na opravu výtlkov v tomto období. „Výtlk sa musí vyčistiť, orezať, nahriať, natrieť penetračným náterom a následne zaasfaltovať,“ vysvetľuje postup látania dier riaditeľ SMK Peter Fabián. Takáto oprava výtlkov je rýchlou pomocou na riešenie akútneho stavu v úsilí zabezpečiť plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.

Väčšie systémové opravy ciest budú možné až po definitívnom odchode zimy a v momente, keď spustia svoju činnosť obaľovačky na výrobu teplej zmesi.

„Po tejto naozaj veľmi silnej zime ťažko nájsť cestu, na ktorej sa výtlk nenachádza. Všetky podnety od mestskej polície a občanov postupne sústreďujeme a dávame dohromady plán jednotlivých ulíc, ktoré opravujeme a odstraňujeme na nich výtlky,“ objasnil hovorca.

Na balík ciest, ktoré boli v Poprade rekonštruované naposledy, existuje desaťročná záruka, v rámci ktorej odstráni poruchy zhotoviteľ stavby.

„Musíme byť pripravení na to, že v apríli budeme musieť meniť rozpočet a naliať nejaké finančné prostriedky do SMK, aby sme dali cesty do poriadku,“ konštatoval primátor Popradu Anton Danko.
 

Vyberte región